Прибудова, надбудови із Сіп

Вам потрібна прибудова до будинку?

Це легко реалізувати за допомогою технології Сіп або каркасно-щитової системи . Легка вага конструкції дозволяє зробити її другим поверхом чи побудувати на землі. Перше питання при цьому, як узаконити прибудову?

 

Щоб оформити юридично додану площу, необхідно:

  1. Внести зміни до технічного паспорта
  2. Витримати потрібні норми.

Які нюанси існують при отриманні Дозвіл на будівництво читайте в нашій статті .

Щоб дізнатися про технічну можливість добудови другого поверху, необхідно проаналізувати житловий стан будинку і, при необхідності, здійснити зміцнення фундаменту або коробки.

Яка орієнтовна вартість добудови площі до житлового будинку чи дачі?

Питання індивідуальне, але в середньому вийде 400 $ за 1 кв. м. у комплектації «під ключ».

Всі нові відгуки, акції та корисні поради ми викладаємо у Телеграм та Фейсбук .

Я не повторюватиму інших і розповідатиму, як виконувати етапи робіт. Можна виділити кілька основних питань , з якими ми стикаємося постійно:

  • що робити у тому випадку, коли будинок на 2 господарі? Тут Вам потрібно бути готовим до нервових потрясінь та додаткових витрат. Для виконання робіт у цьому випадку не завадить запастися нотаріально завіреною «згодою» всіх власників нерухомості. Якщо потрібно буде демонтаж покрівельної системи, готуйтеся до війни з сусідами.
  • як правильно «пов’язати» матеріали прибудови до стін будинку? як варіант, можна прибудову зробити незалежною. Це позбавить проблем у тому випадку, якщо старий будинок просідатиме.
  • як поєднати покрівлю прибудови до покрівлі готового будинку?  якщо будинок старий і є можливості – краще покрівлю на будинку замінити і відразу зробити одну нову додому та прибудову.

Висновки робіть самі, а запитання надсилайте на пошту manager@servus.ck.ua